Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2009. december 9., szerda

Neue Werke und eine Überraschungspaket / Uj alkotások és egy meglepetéscsomag

 Überraschungspaket  kam von Csilla. Ist gerade angekommen, ich werde auch gleich fotografieren dass ich Euch zeigen kann was für wunderschöne Sachen haben wir bekommen! Csilla vielen-vielen Dank, alles ist so schon, kann ich gar nicht sagen was mir am besten gefällt! Danke dass Du auch an Sophia gedacht hast!

A meglepi Csillától jött, most hozta a postás. Még ma este le fogom fényképezni a tartalmát hogy meg tudjam nektek mutatni micsoda gyönyörüségeket kaptuk!!!! Csilla, nagyon szépen köszönjük, meg sem tudom mondani mi tetszik a legjobban! Aranyos töled hogy Sophia-ra is gondoltál!

Meine Tochter  Bea hat heute meien Digicam zurückgebracht und konnte ich meine neuste Stücke fotografieren.
Türkranz (die Idee ist von Mmama, mir hat so gut gefallen dass ich musste auch eine haben)
Bea lányom visszahozta a kamerámat és le tudtam fényképezni legujabb alkotásaimat.

Ajtóra valo koszoru (az ötlet Mmammától van, annyira tetszett az övé hogy muszáj volt egyet csinálnom)















Tannenwald :-)))

Fenyöerdö :-)))















 Kirchenspielbeutel
Na ezt próbáld meg leforditani...mit gondolsz Csilla, hogy hivják ezt magyarul???? 


a
Akárhogy is hivják, segit a lázas unokámat az ágyban tartani, most is ezzel játszik :-)) A Barika kicsit megviseltnek látszk a foton, ez azért van mer 5 éve nyuzva-gyömöszölve van minden este, már több helyen foltozott, de Bari nélkül nem lehet aludni menni :-)))

6 megjegyzés:

bruercsi írta...

Jaj, de szép a koszorúd!

Marcsi írta...

A fenyők is nagyon szépek! Ja!! Nem csodálom , hogy Bari nélkül nem megy az alvás, olyan kis édes.

batorba írta...

Feladtad rendesen a "Kirschenspielbeutel" szóval a rejtvényt. Szó szerint nem lehet lefordítani, mert szerintem nincs rá szó, hacsak valaki templombajáró nénit meg nem kérdezünk...???:-)))Ha meg csak leforditom... "Templomi játéktáska"...a magyarnak nem sok minden jut eszébe róla. Vagy??

Ez egy régi hagyományos játék a templomba járó emberek kicsi gyerekeinek. ( Azt nem tudom honnan ered..)Elvitték magukkal a kicsikét ezzel a játékkal és ha unatkozott, akkor ezzel tudott a templomban játszani. Csendes, nem zörög és gyermek is jól el van és az atya is tudja tartani a ceremóniát.:-)))

batorba írta...

A fenyőfáid nagyon szépek!! A múltkor a klubban mutattak egy számomra egyszerü dolgot. 25/23/21/...stb nagyságú körök kellenek hozzá, amiket egyszerüen összehúzunk, kitömünk, majd egymásra varrjuk és abból is egy fenyőcske jön ki.

Viszont az ajtódísz nálam magasan viszi a pálmát! Nagyon szép lett!!! De szeretnék én is varrni......

Rita írta...

:-))) A Kirchenspielbeutel-el ideáig én is eljutottam :-)))) Le akartam még irni az eredetét meg hogy mi is ez, de Csilla megoldotta helyettem :-))) Ugy hallottam hogy errefele a 19 szd. közepe táján terjedt el.

Kiss Judit írta...

Kedves Rita,

Nekem a legjobban a munkáid közül az unokád Falvédője és téli takarója tetszett, Látszik hogy sok aprólékos munkával készítetted el számára.

Mir gefallen am Besten die Wanddecke und Winterdecke von Sofie. Ich Gratuliere Dir die sind sehr schön geworden. Es sieht man dass du es mit viel Liebe gemacht hast.

Gruss Judit Kiss