Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2012. november 5., hétfő

Szeretem......

a virágaimat is :-) Aki már járt nálam az tudja, hogy mennyit szöszmögök a kertben, imádom! Sajnos most már tavaszig nemigen lehet kertészkedni, ezért most a cserepes növényeimmel vigasztalódok. Nem csak én szeretem őket, hanem úgy tűnik ők is engem. A legtöbb kint volt a kertben a nyáron, az első hideg éjszakák elől menekítettem őket vissza a lakásba. Azt hiszem egész jól érzik magukat, íme:

 a karácsonyi (???) kaktusz


ezt németül Kerzenblume-nak, vagyis gyertyavirágnak hívják, hogy Magyarországon is ez-e a neve, azt nem tudom




ő pedig az egyik büszkeségem:-) Régebben az emeleten lakott, de tavaly már nem tudtuk felvinni olyan nagy és nagyon nehéz lett Sajnos nem egyszerű virágzásra bírni. Azt hiszem szereti a helyét (nyáron kint volt a garázs előtt) mert már tavaly is virágzott. Amúgy nem nagy durranás, apró, jelentéktelen fehér virágai vannak, de abból rengeteg. 

4 megjegyzés:

Ábrahámné Éva írta...

Csodálatosak a virágaid !Látszik gondozod őket!

Rita írta...

@Éva: köszönöm! Tőled a dicséret nagy megtiszteltetés mert tudom hogy milyen szép virágaid vannak!

Orbis írta...

Biztos nagyon barátságos a lakás ezzel a sok növénnyel (és persze a sok kézimunkával - főleg.) A virág nevét nem tudom, a virágja a fuksziára hasonlít kicsit :)

Ili írta...

Az utolsó virág neve, Majomkenyérfa, de pénzvirágnak is mondják! Nagy szárazságtűrő, nálam nyáron a teraszon van és csak késő ősszel hozom be. Kb. 10 év után virágzik. Sajnos egy baja van, hogy állandóan söprögetni kell alóla, mert hullik ! De látványa mindenért kárpótol. Én is imádom, ha jó helyen van, akkor a pénz is dől a házhoz!!! kackac
Ha valaki sűrűn öntözi, kirohad. A