Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2012. november 21., szerda

Krealady Ildi kérésére......

....... step by step leírás egy elől cipzáras akármitartóhoz:A méreteken ízlés/szükség szerint lehet változtatni.
Hozzávalók:
12 x 15 cm téglalap 1x anyag, 1x bélés, 1x vlies és/vagy 1x táskamerevítő (felmosórongy)
19 x 15 cm téglalap 1x anyag, 1x bélés, 1x vlies és/vagy 1x táskamerevítő (felmosórongy)
1 db 17-18 cm hosszú zippzár (ha csak hosszabb van otthon nem baj, lenyisszantunk belőle, ahogy én is tettem :-)
Némi ferdepánt ami színben illik az anyagodhoz.
Ha szeretnél egy külső zsebet a tartóka hátuljára akkor kell még egy 16x15 cm téglalap az anyagból amit rögtön félbe is hajthatsz : 8 x 15 cm. Színe legyen kívül és vasald le a hajtást.


A kisebbik anyag lesz az eleje, kedved szerint applizhatsz rá, díszítheted, kukacolhatod stb. A lényeg, hogy a bélésanyagot ne tűzd hozzá, csak a vliest és/vagy a táskamerevítőt!Az elő és a hátlap felső szélétől kb. 1 cm-re kezdődjön a vlies, ahogy a lenti képen látod. Ez azért szükséges, mert ez a rész lesz a cipzárhoz varrva és ronda ha ott egy jó nagy bumszli keletkezik a visszahajtott dupla vliesből.Ha megvagy a tűzéssel díszítéssel stb. a cipzárt a lenti fotón látható módon fektesd az előlapra (a cippzár kocsija lefele van) és erre jön a bélésanyag színével lefelé.
Ha úgy érzed, hogy szétcsúszkál a három réteg a varrógép alatt tűzd vagy férceld össze varrás előtt.
Varrjuk össze, a cipzár egyik oldalával meg is vagyunk és még akkor is jól fog kinézni, ha nem tökéletesen egyenletesen varrtál :-) Hajtsd a bélést a hátoldalra és vasald le a varrást.

Alakul, ugye? :-)))
Most ismételd meg ugyan ezt a nagyobbik anyaggal, a bélésanyaggal és a cipzár másik oldalával:Ha jól dolgoztál így néz ki a darab előröl:


és hátulról:


Vasald le jól a varrást! Túl vagy a nehezén, innen már sétagalopp, laza ujjgyakorlat az egész :-)
Ha teszel rá zsebet akkor most gombostűzd a helyére ahogy az előbbi képen látod. Ha szükséges egyenesítsd ki a tartóka oldalait ( és kurtítsd meg a cipzárt ha kell )  és hajtsd össze a darabot a végleges formájára és vasald le!


Most már csak ferdepántozni kell:


Én színt színre fektetve felvarrom a ferdepánt egyik oldalát majd áthajtom a hátuljára és kézzel öltögetem oda, így egy öltés se látszik se elöl se hátul. (a képen még nincs a hátulján felvarrva, az majd most jön :-)

Ha kérdésed lenne írj nyugodtan, szívesen segítek! Jó munkát!!!

4 megjegyzés:

Kisnyul / Andi írta...

Jaj, de jó, komolyan kedvet kaptam hozzá. :)

krealady írta...

Nagyon köszi, Rita! Nagyon szemléletes! Már az elején rájöttem, hogy mi nem jutott eszembe:) Hogy így is két darab, csak a hátulja hosszabb, mint az eleje:) Én ugyan ferdepántot még nem varrtam, meg többnyire farmerből-műbőrből varrok, így nem is nagyon fogok ferdepántozni, de a lényeget elkaptam, aminek nagyon örülök! Köszönöm még egyszer! :)

katha írta...

Köszi :)) szuper lett!

Kinga Izabella írta...

Nagyon édes!
Akármi is kerül bele;-) Köszönet a leírásért!