Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2012. február 6., hétfő

Lehet röhögni!

Mert én is azt teszem, jókat vidulok itt az éj közepén saját magamon :-)
Történt, hogy nagyon megtetszett ez a japán hajtogatott technikával készült blokk amiből az alább látható asztalközép készült:
Nosza, nekiestem, először a vasalósablonokat készítettem el (két különbözőt), aztán kiszabtam a köröcskéket és a négyzeteket majd férceltem a sablonokra ezerrel és vasaltam, vasaltam, és vasaltam, majd hajtogattam és újra vasaltam...,. és vasaltam. Ennél a mintánál a varrás mint tevékenység igencsak háttérbe szorul, viszont klasszul összeégetheted mind a 10 ujjad a gőzzel a vasalásnál. Az eredmény azonban teljesen védhető, tetszik :-) Szerettem csinálni, bár nem egyszerű, mondhatni macerás a blokkok előállítása. Megtartom, jól néz majd ki a fehér damasztabrosz tetején a kerek asztalomon.
Nem rég szereztem a Csokifoltéktól többek között egy almacsutka sablont. Egyszerű kis minta (gondoltam én, a kis buta) de mutatós dolgokat  lehet belőle kihozni. Két napi verejtékes munkám eredménye itt látható:
(A képek minőségét ne firtassuk, nem tudom miért mindig éjjel jön rám a fotózhatnék)
Soványka, nem? Hajlamos vagyok azzal hízelegni magamnak, hogy amit meg lehet varrni azt én meg is varrom, de ez most majdnem kifogott rajtam. Sűrű káromkodás közepette többet bontottam mint varrtam :-) Először akkurátusan összegombostűztem amit össze kell varrni, de nem volt az igazi. Aztán összeférceltem, de így se volt jó, ha a felső darab szépen rásimult az alatta levőre akkor az ráncolódott és fordítva. Újabb anyázásokkal kísérve megkerestem a fent említett blogon az instrukciókat. Kétkedve olvastam, hogy se gombostű, se fércelés........ de gondoltam megpróbálom, mert jobb 5letem nem volt. Előbányásztam a kullancseltávolító csipeszemet (ezzel szedegetem nyáron a kullancsokat a macskáimból, bár itt hála a Jó Istennek sokkal kevesebb van mint a Svábhegyen) és megpróbáltam Ágiék módszerével. Na, nem mondom, hogy simán ment, de a csipesz nagy segítség, és tényleg megy gombostűzés nélkül is, ill. a sorok összevarrásánál a varrásokat egymáshoz tűztem, amúgy meg csak a csipesszel igazgattam egymásra a darabkákat. Aztán eszembe jutott, hogy a bonyolult, hajtogatott blokkokat kiráztam a kisujjamból, ez az egyszerű akármi meg megizzaszt, de nagyon....... de jókat röhögök magamon varrás közben, a varrógép mellett alvó Bogyó kandúrom meg időnként szemrehányólag felnéz, hogy ne nyerítsél má itten, én aludnék!

9 megjegyzés:

Kaccat írta...

:-) jót mosolyogtam kora reggel :-) (főleg az utolsó mondaton :D)
Tényleg szép az terítő, de ennyit dolgozni vele :-O Azt hiszem az ilyesmivel én még várok pár évet :D

batorba írta...

Mulatságos.:-)) Szegén yBogyó!!:-)) Örülök neki azonban, hogy akkurátusan kitartasz a terved mellett és haladsz vele...ez fenomenális, hogy nem alszol, hanem csinálod!! Emelem kalapom!:-)))

És tényleg klassz lett, én biztosan nem kinlódnék vele.:-(( Nincs kitartásom...:-(

P.

Rita írta...

Hát, nem azért nem alszom mert varrni akarok, hanem mert nem tudok.... el akarom már hagyni az altatót, úgyis annyi hülye bogyót szedek már, elég ha a többire szokom rá, nem kell, hogy még altatófüggő is legyek. Úgyhogy -jobb híján- varrok, majd beleájulok az ágyba ha elég álmos leszek :-)

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Rita ,sajnos az alvással én is vagyok,én gyöngyölök amit Tv nézés közben szoktam ,egyik nap horror filmre akadtam igazából csak hallgatom de amikor megnéztem reggel hogy mit is csináltam úgy istenigazából,megállapítottam hogy egy csillogó szörnyet gyártottam:)))Szerintem egy szép egyedi darab nem kell az a sok minta minek???Szerintem még elfogják kérni ezt a mintát hidd el,akkor mosolyogsz csak igazán.Nagyon ügyes vagy!

katha írta...

Szerintem gyönyörűek! - bár én nem értek hozzá és csak lesem h mennyire szépek a dolgaid- de megérte küszködnöd ugye? Hova szánod? Pusz

Rita írta...

Köszi Katikám :-)
A nappaliba, a dohányzóasztalra, tudod, a fehérre. Van még annyi anyagom, hogy még 2 párnahajat is tudok hozzá varrni a kanapéra.....majd, egyszer :-)

Kata írta...

Nagyon szép lett a terítőd, az biztos hogy nem egy haladós minta, de én is szeretem :)

Rita írta...

Az, hogy nem haladós, az nem árnyalja igazán a szöszmögést amíg egy blokk elkészül:-))))

Ági írta...

Nagyon szép az asztalközép. Az almacsutka gömbostűvel az tényleg egy horror, de örülök, hogy a csipeszes módszer azért összejött. Remélem azért megkedveled a sablont!
Ági