Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2012. február 1., szerda

Csalódtam...... folytatása, aztán vidámabb vizekre evezünk

Lányok, nagyon aranyosak vagytok, hogy ennyi biztatást kapok tőletek a kommentekben sőt többen emailt is írtatok, amit ezúton is nagyon köszönök! Ketten is kérdeztétek, hogy rendeződött-e az ügy.........fejlemény annyi van, hogy a drága hölgy elhordott mindennek emailban és telefonon mindenkinek, aki hajlandó volt végighallhatni. Természetesen ő egy becsületes ember és én akarom vele kifizettetni a saját számlámat (igyekszem úgy fogalmazni, hogy ne lehessen kitalálni, hogy kiről van szó, hiszen mindannyian ismeritek, többen személyesen, mások meg a blogján keresztül) Valaki azt mondta, miután végighallgatott egy ilyen beszélgetést ami a hölgy és az én 1000+1 Mesterem között zajlott, hogy soha életében nem hallott még senkit ilyen mély gyűlölettel fröcsögni. Kaptam belőle én is, mail formájában, mert a telefont már nem veszem fel. Aztán néhány levélváltás után, amiben a lényeg az volt, hogy nem tartozik semmivel a többi mocskolódás és a jellemem  részletekbe menő elemzése úgy döntöttem van nekem elég lelki bajom magamtól is, nincs nekem erre szükségem. Néhány bútort ott hagytak a lakásban (na ne gondoljátok, hogy biedermeier, két székről, szőnyegről egy őskori mikróról és egy hasonló korú hűtőről van szó, még ágyat is én adtam nekik, természetesen ingyen mert rajtuk akarok meggazdagodni)és az emailek hatására úgy döntöttem ott is maradnak amíg a tartozást nem rendezik.   Akkor meg rám szabadította a családját, telefonon, emailben, hogy ők beszélni akarnak velem. Nos, azt hiszem én eleget hallottam már tőlük ahhoz, hogy ne akarjak szóba állni velük. A vicces benne az, hogy én beleegyeztem volna részletfizetésbe vagy akármilyen megoldásba, de ez a mocskolódás elvette tőle a kedvem. Hát ennyi, a számlákat kifizettem tanultam a dologból ezentúl min. 3 havi lakbért kérek el előre kauciónak, hogy legyen miből fedezni az ilyesmit. Nincs se ismerős, se barát se követelőzés, hogy szekrény is kell, meg kávéfőző meg internet.....persze ingyen és bérmentve. Tőlük persze nem kértem biztosítékot, sőt az első két hétért se fizettek, nem is tudom miért mentem bele, nem vagyok én népjóléti intézmény. Az ügy részemről lezárva, továbblépek és elmesélem, hogy a másik albérlőim pont az ellentéte: pontosan fizetnek, soha semmi baj nem volt velük, és még ágyat is vettek maguknak :-) Ha van valami rendkívüli kiadás, pl az éves lakásbiztosítás, elég egy mail, a következő havi lakbérrel átutalják azt is. Decemberben két havi bért utaltak, mondván, hogy január elején még szabin vannak és nehogy gond legyen. Egy fiatal párról van szó, a lány még tanul, a fiú szeptemberben kezdett el dolgozni a főiskola után, tehát ők sincsenek anyagilag túl jól eleresztve. Lassan egy éve laknak már ott, és remélem maradnak jó sokáig a lakásban, ilyen albérlőt kíván mindenki magának!

Ezzel el is értünk a címben emlegetett vidámabb vizekre :-)
Mutatok pár dolgot amit az elmúlt pár hónapban alkottam.
Monogramos határidő napló borító rendelésre egy férfiembernek: 

Ezt a hátizsákot egy kicsi lány kapta karácsonyra a nagybátyjától:


Ezen kívül készült még jó pár rendelésre, de sajnos nem fényképeztem őket:-(

Ezeket a pacskerokat pedig Kati és Tomi kapta tőlem:

Ezeket pedig a szülinapos játék keretében készítettem ajándékba (sajnos nem fotóztam le mindent, többnyire akkor jutott eszembe amikor már be volt csomagolva)
 A neszi az angyalokat kedvelő Veronikának készült, az asztali futó pedig a mai szülinaposé, Ildié.
És, még egy pár házipapucs, ezúttal Györgyi szülinapjára:
Nagyon ciki, de lehet, hogy a képen nem Györgyi pacskerja van, úgy emlékszem piros kockásat varrtam neki. Szóval, ahogy mondani szokták, a kép csak példa, a termék ehhez hasonló :-)

A szülinapos játéknak lassan a felénél tartunk. Terveim között szerepel egy összefoglaló az eddigi szülinaposok ajándékaival. Lányok, akik már megkapták az ajándékokat légyszi küldjetek nekem képeket emailen, ha megoldható úgy, hogy egy-két fotón rajta legyen az minden, vagy esetleg egy fotómontázst. Kérlek benneteket, hogy a mailben jelezzétek azt is melyik csoportban vagytok, hogy ne kelljen a listában keresgélnem. Elég annyi például, hogy Kék csoport-Rita. Majd azért a szülinapos levlistán is közzéteszem a kérésemet, nem is tudom, hányan olvassák közületek a blogomat.

Kaptam még Katitól egy csomó saját készítésű cicát karácsonyra, mindjárt szét is szaladtak a házban, van amelyik az ablakpárkányra telepedett, egy másik az éjjeliszekrényem tetejére, sőt, jutott az ágyamba is :-)


 A fotók minőségét inkább ne firtassuk, éjjel fényképeztem :-( Ráadásul a párna a feje tetején áll, az a keresztszemes cica hanyatt fekszik eredetileg. Kati, ugyan már telefonon megköszöntem, de ezúton is: köszönöm, nagyon édesek!!!!!

Nincsenek megjegyzések: