Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2010. június 28., hétfő

Ma mutatok mindenfélét :-)))

Elöször is meghozta a postás Körmi ajándékát, egy szösz-mösz tartóval kombinált tüpárnát, ime:
Nagyon boldog vagyok vele, még egyszer, köszönöm szépen!!!!!!!

Aztán rájöttem, hogy unokám megtanult magától irni. Nem nagyon szorgalmaztam, hogy megismerje a betüket, mert tartok töle, hogy az iskolában unatkozni fog, és ha az én unokám unatkozik, az gáz. Azt hittem, a nevét se tudja leirni.  Tegnap összepakoltam a konyhaasztalon a rajzolos-festös-gyurmázos cuccait (miota kinötte a kisasztalát a konyhában rajzol és fest, de lassan kell neki egy rendes iroasztalt vennem) és teljesen ledöbbentem, mert ezeket találtam:
A bal oldali kép Luna cicát ábrázolja, szerintem ügyesen rajzolta meg a hosszú szürke bundáját...de a gyengébbek kedvéért oda is irta, hogy ki az. A jobb oldalon egy cipösdoboz teteje látható, amiben Sophia szines ceruzái, zsirkrétái, filctollai laknak. Leirattam vele ujra, mert ugyan nem járt itt senki, de nekem hihetetlennek tünt hogy ö irta volna........ igaz, hogy az S és N betüket következetesen forditva irja, de leirta ujra mind a két nevét, aztán a macskákét is, meg hogy Oma (nagyi). Megáll az eszem, hogy a turóba tud egy 5 éves gyerek magától megtanulni irni????????????

Mutatom még a takarómat :-)))) Már "csak" hátlapozni meg tüzni kell. Meg a szegöpánt :-))) De elégedett vagyok vele, és ez ritka nálam. Igy nézett ki összevarrás elött:
és igy állunk most:

12 megjegyzés:

á írta...

gyönyörű a takaród, csodás. ha egyszer elég bátor leszek, hogy nekiálljak, akkor egy hasonlót szeretnék az ágyamra. a színei egyszerűen fantasztikusa. nagyon tetszik.

Rita írta...

Nem ördöngös dolog megvarrni, egyre kell nagyon figyelni, a pontosságra. Minden csik felvarrása után vasalni, egyenesre vági...a munka 2/3 részét ez teszi ki, nem a varrás.

Marika írta...

Mit mondtam, hogy egyszer csak jössz a kész takaróval ! Ami meg hátra van aaz meg mááá semmiiii.!!:)
Ügyes a kis Sophi nem kell őket már tanítani meg tanulnak maguktól mindent a mai gyerkőcök !
Gratula a nyereményedhez !!

Tiffanylda írta...

Csodás a takaró!!!:O
Ügyes az unoka, de ez ma már így megy! Mire a suliba érnek, megtanulnak nyomtatott, nagy betűkkel írni! Talán nem is vetted észre, mikor leírtad a nevét valahova és ő utánozza! Vagy az oviban! Az enyémek is kérdezgették ez milyen betű, az milyen betű, aztán egyszer csak én is lestem, hogy tudnak írni! Okos kislány, jó megfigyelő!
Az ajándékok is klasszak!:)

Rita írta...

Jo, a neve még ok, de hol látta a macskák nevét leirva? meg hogy oma? Fel nem foghatom!

Timi írta...

Ez a takaró csodaszép! Nagyon ügyes vagy! :)

Szegusz írta...

A takaród szuuuuuper!! :)) Gratulálok!

Nem kérdezgette az unokád a betűket? Régebben, csak úgy.... Az enyémek így tanultak meg, pedig én sem akartam, sőt igyekeztem hátráltatni őket.:) De aztán figyelték, hogy amikor kimondja a szót, melyik betű/hang következik, és azt írta le... Érdekes dolog ez...

Ledorka írta...

Fantasztikus a takaród! :)

Andor fiam is magától tanult meg írni-olvasni. Úgy látszik, manapság így megy. :)

Ili írta...

Fantasztikus a takaród!!!!!!! Gyönyörű, már most is, pedig most jön a neheze.
Az én fiam is írt, olvasott 5 éves korában. Nyomtatott nagybetűvel, visszafelé mint az arabok, mert bal kezes.
Hidd el az ilyen gyerekek nagyon könnyen fogják venni az akadályokat a suliban. Nagyon okos a kis unokád. Próbáld meg olvastatni, mesekönyv nagybetűs címeit. Fogadjunk, hogy ki betűz mindent.

Edina írta...

Nagyon szép a takaród! Én is tervezem már egy ideje, hogy a franciaágyunkra készítek egyet, most már erőt kell gyűjtenem hozzá :)

Az én hároméves fiam is kérdezgeti a betűket,kíváncsian várom meddig "fajul" a dolog :) A nagy fiamat nem foglalkozott ilyenekkel.

Abile írta...

Gyönyörű lett a takaród! Rengeteg munkád lehet benne már most is!
Szerintem nyugodtan mutasd meg a betűket az unokádnak ha kéri, hiszen kiváncsi és a kiváncsiságuk hajtja őket előre a tanulásban. :o)

Jutus írta...

A mamájára ütött az unokád,nagyon ügyes és kreatív,gyorsan feltalálja magát.Lassan ők tanítanak minket,de hogy irányítanak,az már most is biztos.:DDD
Nagyon szép a takaród,mondtam én hogy piff paff összevarrod és jöhet a másik!!!!