Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2010. június 23., szerda

Halászgatyók és ágytakaró

Az idöjárásra való tekintettel ezuttal kordból és farmerböl készültek a nadrágok Sophiának. A farmer halásznadrág, a rózsaszin kord inkább 7/8-os, kicsivel hosszabbra hagytam.......örült neki, föleg a lepkék miatt :-))
 Aztán készül egy ánytakaró is, kb 220x220cm-s lesz. 36 blokkból áll majd, most 20 db van kész. Ritafoltok 
varrt nemrég egy ilyet, én meg teljesen beleszerettem, pedig eddig nem lelkesedtem a log cabin mintáért. Most valamiért nagyon tetszik. Ime, itt tartok:

13 megjegyzés:

Kata írta...

A nadrágok tündériek,megértem az unokádat hogy odáig van értük :)

A takarón már most látszik, hogy milyen nagyon szép lesz!!!!!!!

Ili írta...

Gyönyörű lesz a takaró!! Az enyém elbújhat mellette!!!!
Sajnos a halász nacikat megint nem látom!!De téged ismerve, biztos gyönyörűek!

Rita írta...

Hugi, hogy mondhatsz ilyet????? A tiednek sokkal munkásabb, bonyolultabb a mintája!!!! Ès a szinei!!!! Biztos nagyon örült neki a fiad, megkapta már?

Névtelen írta...

Szép lesz, Nagytesa! De áruld el nekem, tudatlan laikusnak, aki foltot csak akkor lát, ha leeszi magát: mi a rák az a log cabin minta? Jó, tudom, a gugli a mi barátunk, de te olyan okos vagy, mondd el!!!!!!!!!! :-)

Mamis írta...

Nagyon jók lettek a nadrágok!

Rita írta...

Nullika, log cabin a neve a blokknak amiböl 36 db kell a takaróhoz. Magyarul gerendaház vagy gerendakunyho a neve. Alapblokk a foltvarrásban, már a 19. szd-ban is használták. Az amerikai telepesek fábol épitették a házaikat, csak a kémény a kandalloval/ tüzhellyel készült köböl, ami többnyire központi helyet foglalt el a házban. Ezt szimboizálja a hagyományosan piros négyzet középen. Erre varrjuk körben a csikokat, amelyek a gerendákat jelképezik amiböl a falak készültek.
Remélem sikerült érthetöen elmegyaráznom :-)))

Névtelen írta...

Szóval most van egy kéményed, és köré építesz egy takarót. Jó. És milyen szerepet tölt be rajta a makka? Ő a telepes?
Jó, nem adom a hülyét. Kösz a felhomályosítást!

Rita írta...

majd´minden képen van legalább egy macskafarok, ha jol megnézed....ezeknek muszáj mindig arra a rongyra ülni amivel éppen dolgozom....Mellette áll hegyekben az anyag, a radiátor dobozán a macskapárna, de az nem elég jo!!!!!

Marika írta...

Hát nagyon jó munkát!!
Mert ahogy elnézem aaaz van !
De ahogy ismerlek valamelyik reggel már a kész takarót mutatod !
Nagyon szép már most :)

Tiffanylda írta...

Húúú, de gyönyörűűűű ez a takaró lesz belőle...! Rita, Te csak alkoss, mert abból csak jó dolgok származnak és ahogy ismerlek, még "pihentető" is neked!:)

Jutus írta...

Látom nagy fába vágtad a fejszédet,de ahéten már kész is leszel ugye??:)Nagyon szép lesz!!!!!Gyönyörű lett a pillangó is a nadrágon,nagyon ügyi vagy!!!!:DDD

batorba írta...

Mindkettőtől el vagyok ájulva....:-))) bár csak most értem el idáig egy rövid komment erejéig. Nagyon öszintén azonban leakadtam a nadrágnál, és konstatálnom kell, hogy nagyon klassz és nem olyan barkácsolmány, mint az enyém.:-)

Rita írta...

Csilla, ennél egyszerübb nadrág nincs, vagy ha van, az nem nadrág hanem krumplis zsák!!!!!! eleje, háta, egyszreü rávarrt zseb és gumis derék...... ennyi!