Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2009. december 16., szerda

Bericht aus der Küche / Jelentés a konyhából

Ich habe Csilla versprochen, also hier sind sie: die Lebkuchen!
Megigértem Csillának, most itt vannak: a mézeskalácsok!













Jemand hat mir geschrieben dass meine Enkelin Sophia ist so wie die wahre Liebe: wir sprechen darüber aber keine hat noch gesehen :-))) Das muß geändert werden!
Valaki azt irta nekem, hogy Sophia unokám olyan mint az igaz szerelem: beszélünk rola, de még senki se látta :-))) Ezen muszáj változtatni!

Diese Foto ist von heute, und auch wenn es nicht so aussieht habe sie heute schon gekämmt :-)))
A kép mai, és ha nem is ugy néz ki, ma már meg volt fésülve :-))))

14 megjegyzés:

Marika írta...

Hát így könnyű ám "eeekkora" segítséggel mézeskalácsot sütni !!
Gyönyörű az unokád !

batorba írta...

Megőrülök!! Szerintem tiszta Te vagy. (Ez ugye nem magyarosan vala kifejezve.) Bár téged sem láttalak, csak azon a kicsi fotón, de szerintem kiköpött "Ritanagyi". Vagy tévedek???

És csak a képen ilyen vöröses a haja, vagy tutira ilyen!!??? Pipi Langstrumopf jutott eszembe rögtön róla!!! Imádom azt a mesét!

Add át a kisasszonynak az üdvözletem és puszilom, mert ilyen szorgalmas kis konyhatündér!!!:-))))Csak így tovább!!!

batorba írta...

Huupsz! Pipi Langstrumpf-ot akartam írni...becsűszott egy "o"...sorry..

batorba írta...

Ja és ugye nem csak én akarok kommentelni....DE!!:)))) megnéztem a mázadat közelről és sokkal vagányabb/vékonyabb/szebb/stb, mint a miénk. ..a francba, csak kell még sütnöm!:-)))

Rita írta...

De, hátközépig érö vörös haja van :-))) Nem pont piros, de vörösesszöke :-)) Nem tom kitöl van, én mielött megöszültem szöke voltam, a lányom meg sötétbarna, az apja is.....Mindenki azt mondja, hogy nagyon hasonlit rám....hát az anyjára nem hasonlit, az biztos. A Pipi Langstupf már nekünk is esz´ünkbe jutott a gyermekkel kapcsolatban, ha két copfot akar akkor ö is mindig pipi langstumpf frizurát emleget :-)))

latinka írta...

Valóban tündéri tünemény! Nem tudom,jól látom-e,de nemigen tűr ellentmondást a kisasszony.Szuper!!!

Rita írta...

Jol látod :-))) Ill. attol függ kitöl jön az ellentmondás .... Én elég szigoruan (értsd köverkezetesen) neveltem a lányom, és most öt is ...német viszonylatban vasszigorral. Ugyhogy nálam nincs baj, ismeri a szabályokat, remekül kijövünk egymással. Az anyukájával meg a másik nagyival már nem olyan egyszerü, tudja, ha elkezd orditani, a másik nagyi megengedi/odaadja/megveszi. A lányom meg inkább enged egy idö után csakhogy a gyerek békén hagyja.....De tudod mi a vicces? Ha két-három napig nem nálam van, visszakivánkozik ám, pedig én vagyok a legszigorubb....érdekes, nem?

Abile írta...

Gyönyörű a kis Hercegnő és látom nagyon ügyes is!!! Szerintem a gyerekek sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat a szigorú határok között! :o)
Kedves Rita, ha időd engedi szívesen venném a csillagmintát az abilekuckoja@gmail.com emailcímre.
Köszönöm!

batorba írta...

A híved vagyok!!!:-))) A következetes nevelés nekem annyira jól hangzik...próbálom követni...de inkább elhajlok ettől néha.(Nekem anyu volt következetesen szigorú....és én szeretném, ha a lánykáim dolgokat másképpen élnének meg...ezért én megengedő vagyok - mértékkel.) Én próbálom azt nézni, hogy nekem mi a jó, és nekik mi a jó úgy, hogy közben nekem is!:-))) Érted?
Tehát példával: Ha bemegyünk a boltba, akkor én megkérdezem: Mit vegyek neked? kiflit, vagy joghurtot? ( Itt én adom a prímet ugyan, de ő választ!:-))))

Rita írta...

Várjál, a következetesség nem összekeverendö a szeretelenséggel! Mi sokat beszélgetünk meg játszunk, nyáron végigugrálom páros lábbal a pocsolyákat vele a lakás meg az ovi között (nem hiszem hogy Anyukád ilyesmire kaphato lett volna :-) amugy az enyém se)Megkérdezem töle hogy mit kér joghurtot vagy kiflit, és a napi 1 db kicsi édességet is kiválaszthatja. Az ésszerüség határain belül eldöntheti mit akar felvenni, hogy fésüljem a haját és igyekszem olyat fözni amit szeret.
Viszont utálok diskurálni olyasmin ami ugyse megváltoztathato...és egyszerübb egy jokedvü gyereket este ágyba vinni mint egy nyavajgosat. Ezért mindig szolok neki hogy még 10 perc, aztán pakolni kell. Igy fel tud rá készülni lelkileg hogy mindjárt abba kell hagynia a játékot és felvenni a pizsit. Nem engedtem ebböl soha, nincs is gond, vidáman szoktunk mosakodni, pizsibe bujni és mesét olvasni. Szerintem fontos hogy egy kicsi gyerek mindig tudja mi jön, ezért igyekeztem mindig egy rendezett napi programot csinálni, ismétlödö játék-evés és alvásidökkel. Ez nálunk jol bevált, eszébe se jut már hogy másképp is lehetne :-)))

Rita írta...

Abile: Küldöm!!!!!!

tipikos írta...

Nagyon édes!! Nekem olyan "igazi kislány"!! :o)

Endy írta...

Milyen szèp kis segìtsèged van, biztosan nagyon ugyes is!

Lonci (Győr) írta...

Tündéri kis vörös boszi:-)))
Jó a nagyi nevelés! Én is ilyen vagyok az unokáimmal, mégis hozzám kötődnek! Ki érti ezt? talán pont a mellette éreztetett szeretet. Pedig már nagyok a fiu unokák, csak a kislány 7 éves, de röpül hozzám ha találkozunk. Gondolom Sophia is hozzád:-)))