Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2012. október 17., szerda

Mindenszentek

Az 5let kicsit lopott :-) a hímzésmintát Bertalan Ildinél láttam nesziken és rögtön nagyon megtetszett. Írtam is neki izibe, hogy elkunyizzam a hímzőfájlt. Jött is a válasz azonnal, hogy aszongya: " A boszis minta még tőled van ám! De megkeresem persze!" Igaza volt, tényleg  a 3 cd-re való minta között volt amit tőlem kapott..... na, hülyébb már nem leszek, azt se tudom mim van :-)
Tehát Ildi boszijától jött az ihlet. Éppen kiszabtam egy csomó házipapucsot zöld-pirosban rénszarvassal, már a karácsonyra gondolva (tavaly ezekből nem tudtam annyit varrni amennyit rendeltek) és eszembe jutott, hogy addig lesz még Mindenszentek is, ami az Amiknál nagy ünnep tökökkel, ijesztő jelmezbe öltözött édességért házaló gyerekekkel. Emlékszem, amikor kikerültünk a lányommal Németországba (11-12 éves volt akkoriban) Kaiserslautern-ben laktunk a legnagyobb európai Nato légibázis, Ramstein közvetlen szomszédságában, körülöttünk egy csomó amerikai katonatiszt lakott a családjával. Mindenszentekkor amikor hazaértem azt hittem valami hülye betörő lehetett nálunk mert eltűnt a nappaliban a 7 méter széles padlóig érő csipkefüggöny. Amíg azon molyoltam ki az a marha aki függönyt lop, előkerült az egyszem magzatom is zöldre mázolt képpel, hínárcsomókkal a hajában és valami számomra felismerhetetlen eredetű sáros-mocskos klepetusba burkolózva amin szintén gyanús kinézetű hínárszerű növényzet tenyészett.  Mielőtt még saját vagy gyermekem épelméjűségében elkezdtem volna kételkedni tájékoztatott, hogy itt ez így szokás, és csak azért jött haza, hogy megkérdezze mehet-e este a szomszéd gyerekekkel édességet gyűjteni (akkor még a felnőtteknek se igen volt mobiljuk nehogy a gyerekeknek). Hagytam, had menjen :-) Csak távozása után jöttem rá, honnan ismerős a serdületlen leányzón lógó asztalterítő szerűség mintája.......... Azt nem részletezem mit kapott amikor előkerült, de tény, hogy egy életre elment a kedve attól, hogy a nappali függönye segítségével öltözzön be vizihullának Hallowen alkalmából :-)
Mielőtt még bárkit megbotránkoztatnék:  természetesen tisztában vagyok a Mindenszentek keresztény jelentésével. Mi is kimegyünk a temetőbe a szüleimhez, nagyszüleimhez és otthon is ég ilyenkor egy gyertya értük. Viszont szerintem ez örök élmény egy gyereknek, mindamellett megismeri más népcsoportok szokásait-hagyományait és amíg ezzel másokat nem sért addig áldásom rá.
Na, jól elkanyarodtam a lényegtől.... ott tartottunk, hogy Ildi eszembe juttatta a közelgő Mindenszenteket a házipapucs-szabásminta pedig ott volt előttem az asztalon. A boszihoz a hagyományos amerikai narancs-fekete színvilágot választottam. Ez lett belőle:



Még korlátozott számban rendelhető, ha szeretnél egy hasonlót írj egy mailt!!!!!

10 megjegyzés:

Ábrahámné Éva írta...

Húúúúúúúú ez gyönyörűűűűűűűű!

krealady írta...

Na, ez nekem is nagyon!!! :)

Ági írta...

Nem vagyok hallowen rajongó, de ez a papucs nagyon bejön!! :-) És végre egy jó papucsforma ! Azt szabad megkérdezni, hogy a szabásmintát hol lehet megvásárolni?
Hímzőgépem nincs, de a barátnőmnek igen. Így közvetlen közelemből ismerem a hímzésminták történetét, amikor beszélgetnek: "Te ez a minta nekünk megvan?" "Persze, tőled kaptam"- rá a válasz. Szóval ezzel nem vagy egyedül :-)
ági

Rita írta...

@Ági: Köszönöm a dicséretet, olyan jól tud esni! A szabásmintát jó pár évvel ezelőtt még Németországban vettem, a Burdától van. Ha kapok egy email címet szívesen beszkennelem és elküldöm, 35-től 43-as méretig vannak szabásmintáim.

Ági írta...

A dicséret nem alaptalan, nagyon is jogos, hiszen nagyon szépet alkottál!! A szabásmintát (39 és 40 es méret érdekelne) elfogadom, de valamit szeretnék cserébe adni, kívánj valamit!
csokifoltagi kukac gmail pont com

egyben írva az emailcím
Ági

Rita írta...

:-))) Szívesen adom minden ellenszolgáltatás nélkül, de ha mindenképpen szeretnél valamit adni érte, akkor megegyezhetünk egy ici-pici árengedményben ha legközelebb rendelek Tőletek? Mindjárt megyek fel a műhelyembe és beszkennelem a szabásmintákat, pár perc !

Ági írta...

ok!
De annyira azért nem sürgős, majd ha lesz egy kis szabadidőd.

Schnappy írta...

Tök jópofák, nagyon tetszenek!:)

batorba írta...

Tényleg nagyon klassz kis papucsok! Én meg Bertalan Ilditöl berendeltem karácsonyra egy szettet Barbarának! Töled rendelhetnék egy papucsot szintén a nagycsajnak??? 41-es a lába!!!:-)))

No meg elkérhetem a szabásmintát én is??? Látod megjelensz a szinen ( aminek nagyon örülök) és már kérek is töled.:-)) Milyen vagyok!:-(

Legyen szép napod és vigyázz magadra! Ne szaladgálj nagyon!!!

Kisnyul / Andi írta...

Rita, örülök, hogy újra jelentkeztél és micsoda cuccossal! Szerintem TÖK jó! :)