Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2011. június 29., szerda

Összefoglaló

az elmúlt néhány nap terméséből :-))) Lassan felveszem a régi munkatempómat, igaz egy kis ideig eltart még amíg teljesen visszarázódok. A kávés ajcsimat elküldtem már én is, sajnos egy kis késéssel, mert ugye a varrógépem az elromlott :-( Ha megkapta a címzett megmutatom itt is, addig legyen titok. Helyette mutatok Nektek egy kis újdonságot, ilyet még nem csináltam, bár az ötlet már rég megszületett, le is rajzoltam a füzetembe, ahova gyorsan fel szoktam skiccelni ha kitalálok valamit és nincs időm azonnal megvalósítani. Most megrajzoltam hozzá a szabásmintát, ami magában egy érdekes dolog merthogy sose tanultam ilyesmit. Mértem, osztottam szoroztam, rajzoltam aztán kidobtam az egészet és kezdtem előröl. Beletelt pár napba mire elkészült a szabásminta, de azt hiszem az eredményt látva megérte:





Két pár pacsker készült el eddig, 39-40-es és 43-44-es méretben. Jön még további 2 pár hozzá, 37-38 és 41-42-es, itt vannak az asztalomon csak készre kell őket varrni.

Megkaptam a kávés ajándékomat Timitől, amit ezúton is nagyon köszönök!!!!

A finom sütit nem tudom megmutatni, pillanatok alatt elfogyott :-))

A szakkörben is új projektbe fogtunk. Amíg szervízben volt a varrógépen nekiálltam kézzel varrni, aztán eszembe jutott, hogy ez egy érdekes technika, talán a szakkörből szeretnének csatlakozni hozzám..... így lettünk 19-en akik az angol papírtechnikával ezt a gyönyörűséget varrogatják:
A leírással most is sokat kínlódtam, mint mindig , most is nehezebb volt leírni mint megvarrni :-) Pillanatnyilag itt tartunk a lányokkal, a többiek munkáját megcsodálhatjátok a szakkörös blogon.

Reményeim szerint estére elkészülök a következő körrel, leírással és fotókkal. A lányok nagyon lelkesek, némelyikük eszméletlen sebességre kapcsolt. Azt gondoltam, elég ha hetente teszem fel az újabb köröket, de úgy tűnik nekem is gyorsabban kell dolgoznom. Nem panaszképpen mondom, ellenkezőleg: annyira örülök, hogy ilyen lelkesen fogadták ezt az új technikát. Kicsit tartottam tőle, mert eddig még sose varrtunk kézzel, de felesleges volt aggódnom.

Lesz még egy újabb játékötletem ha a kávés befejeződött, de erről bővebben majd a következő posztban :-)))

Tipikos, a kávés játék párom most írt, hogy megérkezett a csomi úgyhogy mutathatom:-)  Ezt készítettem neki:



Mielőtt valaki azt gondolná, hogy én tudok ilyen szépen tűzni: nem én voltam, hanem a hímzőgép :-))

4 megjegyzés:

Tiffany-Andi írta...

Gyönyörű dolgok, Rita!
Nem is hiszed, milyen sokszor eszembe jutsz :-) A tőled kapott összehajthatós táskát nap mint nap használom. És mindig megdicsérik, hogy milyen szép és praktikus :-)
Sajnálom, hogy kimaradtam a kávés játékodból, de nehéz hónapok állnak mögöttem. Talán majd legközelebb.

Rita írta...

Jajj de aranyos vagy! Olyan jó hallani hogy használod a varrományomat :-))) Gondolom ezt az érzést Te is ismered! Lesz nemsokára újabb játék, hasonló mint a kávés: mindenki kap de mindenkinek adnia is kell :-)))

Szegusz írta...

Mennyi szépség! Ezek a papucsok is csuda klasszak! :)))

Jutus írta...

Mennyi mindent varrtál már megint,nagyon szépek lettek!!!