Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2011. március 22., kedd

Nem most varrtam........


....hanem ajándék volt karácsonyra. Határidőnapló borítóval, pasis színekben, monogrammal....... sikere volt/van mert használja a gazdája. A megajándékozott kérésére változtattam a zseben: lebontottam és varrtam rá még egy 3 cm-s sötétkék csíkot mert a toll állandóan kiesett a tartójából. Most tökéletes, legalábbis a gazdája azt mondta :-)))
Az óvónénik is hasonlót kaptak karácsonyra ( a rohanásban elfelejtettem fotózni) csak piros fehérben, keresztnévvel és egy Ohio-Star blokkal az elején











Ez viszont tegnap készült, Sophia le is nyúlta azonnal:
 Jóska azt mondta amikor megkérdeztem szerinte mi ez, hogy egy maci, zacskóval az arcán :-( brrrrrrrr
A Sarj viszont rögtön, gondolkodás nélkül rávágta, hogy: das ist ein Lämmchen, kann ich bitte haben!? (ez egy bárányka, lehet az enyém!?) Hát lehet ennek ellenállni? :-))

Ezzel a képpel fekszem és kelek napok óta:
Hundertwasser, a bécsi születésű neves grafikus és építész tervezte akinek a hitvallása a következő volt: Millió és millió különböző vonal van, és abból csak egy halálos: a vonalzóval húzott. A ház egyébként Bécsben található, láttam egyszer élőben is....fantasztikus, ugyanúgy mint a Waldspirale nevű csiga vonalú háza Darmstadtban.
Ez a kép véletlenül került elém pár napja és felpiszkálta a múzsámat :-))) A fejemben egy textilkép készülget, saját festésű anyagokból, beleszőve-varrva Hundertwasser művészete iránti tiszteletemet és csodálatomat.

2 megjegyzés:

Cinella írta...

Rita, tényleg jól el voltál tűnve! Látom sikerült eladni a házat! Remélem most már lesz időd alkotni is! A szakkör folytatódik?
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
Cinella

Rita írta...

Szia Szilvi!!! Sajnos a házat még áruljuk, de nem akartam a házvétellel addig várni amíg ezt eladjuk és záros határidőn belül ki kell költöznünk....érdeklődés van, majd megtalálja a gazdáját. Persze, igyekszem a szakkört is feléleszteni, de igazán majd csak nyár vége fele lesz időm, addig pakolás, közben szaladgálás a víz-gáz és egyéb szerelők, a burkoló, a kútfúró meg az ég tudja milyen mesteremberek után, aztán költözés...... berendezkedés, kertépítés és hasonló finomságok. Bár gyakran bosszankodok ezen-azon de azért élvezem....