Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2011. március 25., péntek

Cicaáldás :-))))

Tegnap este érkeztek


A Mama és a babák jól vannak. Nem sikerült olyan fotót csinálnom ahol mind a négy kicsi látszik, de én megszámoltam őket :-) Tegnap délután tünt fel, hogy a Mamika nagyon keresi a helyét, kotor, fészket rak..... úgyhogy előkaptam az előkészített porszívós dobozt (már egy hete kibéleltem a porszívó zacsijával, erre került egy rossz takarónak a negyede és egy régi, csupa lyuk, kidobásra ítélt fürdőlepedő fele) Bevittem a hálóba ahonnan ki tudom zárni a többi macsekot. Megmutattam a cicmegnek a ládát, rögtön bele is mászott (ugrás már napok óta ki volt zárva, akkora hasa volt mint egy hordó) és elhelyezkedett benne. Fél óra múlva megvolt az első cicababa, két órával később mind a négy. Anyukájuk nagyon vigyáz rájuk, elég egy nyikkanás és máris figyel mi a baj, nyalogatja a piciket és az orrával gyengéden bökdösve irányítja őket a tejforráshoz. Többnyire csak elégedett cuppogás hallatszik a láda felől. Nekem megengedte hogy hozzányúljak a picikhez amikor kicseréltem alatta az elázott takarót és törölközőt egy tisztára, a Sarj is megnézhette őket, de mást nem enged a közelükbe, fúj és köpköd ha valaki megközelíti a dobozát. Amíg ilyen picik maradnak a hálóban, ott nyugtuk van és a többi macsek most nem mehet be. Sophiával megbeszéltem, hogy ő is csak engedéllyel mehet egyelőre cicát lesni, nincs ki-be rohangálás, nyúlkálás stb. Megértette hogy most békén kell őket hagyni, amikor felébredt jött és kérte hogy bemehessen velem. Megnézte őket, megcsodálta hogy milyen aprók és törékenyek, de meg se próbált hozzájuk nyúlni. Okos kislány, büszke vagyok rá! Gondolom ma az oviban mindenkinek min. 5x végig kell hallgatnia hogy kiscicák születtek nálunk :-)))

Azért alkottam is ha nem is sokat, ill. egyelőre nem látványos amit csináltam. Megfestettem az anyagokat a Hundertwasser képemhez:
Szegusz Timi ha erre jársz: nézd csak meg alaposabban az anyagokat! Ott vannak köztük azok is amiket Te hoztál nekem tavaly nyáron. Egy részük most fel lesz használva :-)))

Már a tavasz jegyében készítem ezeket:


Névtábla lesz belőle a csengő mellé .....persze már az új otthonunkban :-))))Segítségre lenne szükségem, megakadtam a betűtípusnál.....szerintetek milyen betű illik hozzá??  Majd mutatom készen is!

11 megjegyzés:

tipikos írta...

Ez a névtábla szuper lesz! :DD

Nyafkamacska írta...

Gratulálok! :-)

Batorba írta...

Garulálok!!! Majd ha jössz...nálunk is csinálhatnánk már apróságokat ( nem varrásra gondoltam...ÉS...
mivel régóta olvasom a blogodat...de ezt te is tudod, mert néha hagyok kommentet,és meg kell mondjam,nagyon tetszik az egész,amit csinálsz,azért kapsz tőlem egy jó szót az "egy jó szó" játékban :)
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

További szép napot :)
Csilla

Rita írta...

@Erika : köszi, eddig nekem is tetszik....a betütípussal van gondom, hogy milyen illene hozzá. Remélem nem b.....om vele el!

@Anikó: köszönöm a Mama nevében is! Kettőnek már gazdája is van, július első hetében indulnak Németországba, egy hozzám hasonlóan macskaőrült családhoz. Ismerem őket úgy 10 éve, az unokám keresztszülei, biztos vagyok benne hogy nagyon jó helyük lesz náluk!

Rita írta...

@ Drága barátném Csilla!!!!! Olyan aranyos vagy!!!! Tudom hogy majdnem a kezdetektől követed a blogomat és megtisztelve érzem magam, hogy szépnek és érdekesnek találod amit csinálok!!!! Nálatok tényleg tarthatnánk egy Bastelnachmittag-ot! Mit csináljunk, én mindenben benne vagyok....pl kipróbálnám a szalvétatechnikát! De ha van más 5leted vevő vagyok rá!

Jutus írta...

Gratulálok a cicusokhoz,nagyon aranyosak!!!Nagyon ügyes kisunokád van,büszke lehetsz rá!!!!:) Szeretnék neked küldeni én is egy jó szót,hisz én már olyan sokat kaptam tőled!!!http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

Rita írta...

Nagyon aranyos vagy Jutus, tudod olyan szívesen segítek ha tudok.....meg nem is csináltam semmit!

Szegusz írta...

Mozgalmas az életek nálatok! :)
Örülök, hogy hasznát veszed az anyagoknak! :))

Edit írta...

Gyönyörű színűek az anyagok!

A névtábla már most nagyon tetszik, hátha még el is készül :)

Rita írta...

Köszi, csak még mindig a betűkön gyüglődök...... de majd kialakul, ha kész közzéteszem !

Granny írta...

:o)) 4xÜbrix + 1xLillemor....