Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2010. november 8., hétfő

Napostábla és zacsi Mikulásra, Karácsonyra

Elkészült a napostábla Sophia csoportjának. Judit néni vázlata alapján osztottam be a táblázatot. Az elsö oszlop az öltözöt, a második a mosdót a harmadik pedig az étkezéseket jelöli. Az elöbbiekhez egy-egy napos lesz, az étkezéseknél pedig minden asztalnál egy, azaz négy gyermek, aki a teritésnél és a leszedésnél segédkezik. Nekik készültek a multkor a kétoldalas napos kötények, amiket még mindig nem fotóztam le :-(


A jeleket tépözárral lehet feltenni a táblára, a feliratok és a motivumok a himzögépem munkája.

Egy kedves vásárlóm megrendelésére varrtam néhány Mikulás-zsákocskát. Ezekre téli motivumok kerültek, szintén himzögéppel készültek. Többfélét is készitettem, hogy legyen miböl választania, a megmaradt zacsik a Meskán várják gazdájukat.


Szerintem kedves ajándék  szomszédnak, ismerösnek, de akár óvónénik és tanitónénik körében is sikere  lehet, különösen ha nem csak szaloncukorral és/vagy csokival, hanem szépen celofánba csomagolt saját sütésü mézeskaláccsal vagy karácsonyi keksszel töltjük meg.

9 megjegyzés:

batorba írta...

OHHHH! Az a napos tábla nagyon-nagyon klassz!!!!!!!!!
A kics zacsik is tetszenek. Én csak mintás anyagból csináltam ( Tudod nincs himtésem:-))))...és most a képet nézve rádöbbentem, hogy a második zacsi-összehúzásom a jó, mert Te is úgy csinálod.:-))))
Szorgalmas kis manó vagy te, csak a telefont is vennéd már fel egyszer!:-))))

Rita írta...

De az se lenne baj, ha Te otthon lennél amikor én hivlak :-)))

Ili írta...

Nagyon aprólékos precíz munka, mint mindig!!
Gyönyörűek és nagyon praktikusak.

batorba írta...

Akkor ezek szerint mind a ketten mobilisak vagyunk??:-))) Na majd csak összejön már!!
Hócicc amúgy a miénk marad!!!És benn van a lakásban és Peti is tudja.:-)) Annyi, hogy most összeszedtünk vmi szemfertőzést és kammilázom a szép kis kék szemét...ha nem javul,akkor megint megyünk a doki bácsihoz...:-((( Máááá megbeszéltem vele....

batorba írta...

Ja és Bogi még mindig nem tudja, hogy van egy kiscicánk!!!:-)))

Rita írta...

a gyulladt szem egyik tünete lehet a macskanáthának. Ha nem kezelik vagy túl késön kezdik a kezelést a kiscicák többnyire elpusztulnak, ha megmaradnak akkor gyakran megvakulnak. Viszont idejében elkezdett antibiotikum kezeléssel teljesen rendbehozható. A helyedbe mindenképpen megmutatnám az állatorvosnak.

batorba írta...

Rita drága ...nyugtass is már! Teljesen a kétségeim között vergődtetsz. Hát most pénteken voltam orvosnál vele. Én töröltem bele a szemébe egy ronggyal, mert fényképezni akartam...és csipás volt. De amúgy szerdán viszem...és remélem nincs igazad!!!!

H. Mária írta...

Nagyon ötletesek ezek a mikuláscsomagocskák.

Kata írta...

Mennyi sok gyönyörűség!!!!!!!!