Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2010. május 30., vasárnap

Új családtag / Neue Familienmitglied


Ö Lilike, a kb 7-8 hetes macskababa. Története tipikus ebben az évszakban: félvad, emberektöl rettegö cicamama, senkinek sem kellö, koszos, beteg, bolhás kiscicák. A mamát sikerült a napokban sokadik nekifutásra elkapni és sterilizáltatni. Sajnos ö már soha nem fogja megszokni az ember társaságát, tegnap visszamehetett oda, ahol eddig is élt, jo emberek etették, etetik. Lilike két tesója is uj otthonra talált, mi meg megtartottuk (Sophia unokám könyörgésére) ezt a pici macskalányt. Itt van elég hely három macseknak is. Természetesen mihelyt elég nagy lesz hozzá, öt is sterilizáltatni fogom! Nagyon fontos lenne, hogy az emberek végre megértsék (különösen vidéken) mennyire fontos hogy ivartalanittassák a cicáikat hogy ne legyen ennyi gazdátlan, beteg kiscica!!!!!!!!

Sie ist Lilike, die cca 7-8 Wochen alte Katzenbaby. Ihre Geschichte ist typisch in diese Jahreszeit: halbwilde Katzenmama und  Kitten die dreckig und krank sind, die niemand haben will. Es hat geklappt (nach zig Versuchen) die Mama einzufangen und sterilisieren lassen. Leider sie wird sich nie an der Menschen gewöhnen, gestern dürfte sie dorthin zurückgehen wo sie immer gelebt hat, wo gute Menschen sie füttern. Die 2 Geschwister von Lili haben auch eine gute zuhause gefunden, und wir haben diese kleine Katzenmädchen behaltan (hauptsächlich wegen meine Enkelin Sophia) Hier haben wir Platz genug für drei Katzen. Natürlich, wenn sie groß genug ist, werde ich sie auch sterilisieren lassen. Es wäre so wichtig, dass die Leute endlich verstehen, wie wichtig wäre ihre Katzen unfruchtbar zu machen, dass in der Zukunft nicht mehr so viele herrenlose, kranke Kitten auf die Welt kommen!

16 megjegyzés:

á írta...

szívemből beszélsz. utcánkban is lépten-nyomon megjelennek kóbor cicák, ők már nem lesznek soha családi kedvencek, nem szeretik az ember közelségét, de mérhetetlenül hálásak a napi élelemért. van az utcában egy kedves idős hölgy, akinek a fia állatorvos, és amelyik cicót sikerül bekeríteni azt ivartalanítják. a mi cicánk is így került hozzánk még kiskorában, tisztára úgy néz ki, mint Lili, csak fiú és Elvisznek hívják.

Ili írta...

Nagyon szeretni való vagy Rita! Mindenre és mindenkire gondolsz és segítesz. Sajnos nem látom a cicmic képét, mert nem jött át hozzám.
De nagyon becsüllek amit tettél.

Rita írta...

De jo, hogy Te is igy gondolod! Talán, ha eleget mondogatjuk mindenhol, ahol hajladok meghallgatni (meg ott is ahol nem) nem lesz olyan sok kobor macska... de ha csak annyit érek el, hogy egy macskát sterilizáljanak, már az is nagy szó...évente két alom, számoljnuk csak 3-4 kiscicával........

Rita írta...

Ili, a macskák a másik mániám a varrás mellett :-)))))

Jutus írta...

Ez nagyon szép volt tőled és remélem sok követőd is van!!!Szerencsére nálunk nem látok kóbor cicákat,itt mindnek van gazdája,mert szükség van rájuk falun.
Sajnos sokan nem törődnek velük még a mai világban sem,pedig nagyon szeretnivaló hasznos kis jószágok!!!

Nyafkamacska írta...

De jó!
Ilyenkor nem érzem annyira reménytelennek az egészet.

batorba írta...

Megőrülök annyira édes! Ha nekem is lehet majd még egy másik cicám, akkor én is sterilizáltatni fogom...ti. nem bántam meg, hogy mindkét cicámmal megtettük. Egyszer szültek ( 5-5 édes kis cicát )...majd elvittem őket orvoshoz. Ja de a 10 kiscicának is szereztünk jó gazdit...remélem. Úgy gondolom, hogy nekünk is jobb volt és a macskáimnak is. És természetre semmit nem változtak!!!
Szóval gratulálok az új családtaghoz! Szerintem is jó döntés volt!!!!:-)))

Névtelen írta...

ÉS nekem erről innen kell értesülnöm.... szépen vagyunk, Nagytesa! Makkátakaroksimizni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rita írta...

GYERE!!!!!!! SIMIZD!!!!!

Névtelen írta...

Most mondod?! Lábamon láncok, kezemben evezőlapát, a lelket is csak a Kiss-koncert utáni fülzúgás tartja bennem!!!!!

Monika írta...

Tüneményes egy kis gombóc!!!!!
Én is az ivartalanítás mellett vagyok,mi is ezt tettük,CSAK egy gond van,hogyha olcsóbb lenne,vagy ha lenne gyakrabban akció a dokiknál,akkor biztosan többen ivartalanítattnának.Ezt sajnos a magunk helyzetéből tudom.

Rita írta...

Hát... Julcsi, szerintem Te most forditva ülted meg a lovat! Téged is, engem is megfizetnek a munkánkért, tehát az állatorvos is joggal elvárhatja, nem? (nem beszélve arról, hogy ismerek állatorvosokat, akik a szabad idejükben, ingyen mütik a gazdátlan állatokat)Aki igazán szereti az állatokat, az nem visz haza se kutyát se macskát, ha nem tudja az ivartalanitás költségeit fedezni. Ott vannak még az éves oltások, annyiba kerül mint egy kandur kasztrálása, azt hogy tudná akkor kifizetni? Vagy mi van ha megsérül az állat? Bármi történhet, a macska leeshet az erkélyröl vagy az ablakbol, a kutyát auto is elütheti....miböl fizeti ki akkor a kezelés költségeit???? Az az állat meg is betegedhet, az is egy csomo pénz! Mielött elvállal az ember egy állatot, ezt végig kell gondolni! Aki már az ivartalanitást se tudja vagy akarja kifizetni, ne tartson állatot, legfejjebb aranyhalakat!

Névtelen írta...

Bocs, Nagytesa, de az aranyhal is kaphat úszórothadást, meg szembetegséget, meg egy rakat nyavalyát. Őket is kell orvosolni, mert ha tartósan hanyatt fekve úsznak, az gáz.

Rita írta...

Jo hogy jössz a Te macskád nagyon jo példa erre!!! Mennyit hagytál mondjuk idén az állatorvosnál Szamocaügyben? (kutyák nélkül!!!)

Névtelen írta...

Ne is kérdezd..... az atka, és a bakteriális fülfertőzés a kezelésekkel, cseppekkel, antibigyóval, laborral, lókukóval 50-55 E Ft. A hétvégén nyilvánították gyógyultnak. A Vetri DMG immunerősítő csepp 7 ezer, havonta. A fogkőlevétel félévente 7-10 E Ft, attól függően, hogy ultrahanggal szedik le, vagy manuálisan. Az oltások, a kaja, alom.... azt már nem is számolom. De én akartam, én vállaltam, ki is kell gazdálkodnom, mert az én felelősségem. Az ember a gyerekére sem mondja, hogy gyógyulj meg gyógyszer nélkül, mert sokba kerülsz?
Amitől ki tudok borulni: a háziá...t online-on a macska rovatban a doktorhoz intézett kérdések egy jó részét ez teszi ki: a macskám napok óta vért hány/fekszik/habzik a szája/görcsökben fetreng, ugyan már, jó doktor úr, adjon valami tanácsot, mert nincs pénzem orvoshoz vinni?!
FELELŐS ÁLLATTARTÁST!!!!!
Nnnna, tessék. Bemutatkozott a húgod, a Veszett Hörcsög :-)))))

Rita írta...

Nnnnna, erröl beszélek!!!! Mielött hazavinnétek egy kis állatot, mert olyan édes, gondoljatok arra, hogy felelösséget vesztek magatokra ezzel, aminek anyagi vonzata is van, gyakran elég tetemes. Nem csak azzal kell számolni amit megeszik, hanem az orvosi költségekkel is: ivartalanitás, évente oltások, negyedévente féreghajtó, kutyának, kijárós macskának Frontlline (fülatka, kullancs, bolha stb ellen)
Szerencsés esetben ennyi. Ha viszont valami akut vagy kronikus nyavaja, baleset hozzájön, sokkal-sokkal több is lehet, mert ha van egy állatod, kötelességed hogy a lehetö legjobb orvosi kezelést biztositsd neki ha rászorul.