Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2010. január 5., kedd

Ich habe eine Auszechnung bekommen!!!! / Dijat kaptam!!!!

...........von Marcsi !!!!! / ........... Marcsitól !!!!!


Ich fühle mich geehrt und werde ich versuchen die Bedienung erfühlen: ich soll 7 Sachen verraten, was man von mir wissen sollte.

Nagyon örülök a megtiszteltetésnek és igyekszem is eleget tenni a feltételnek, miszerint 7 olyan dolgot kell elárulni magamról amit érdemes tudni rólam.

 1. Ohne nähen würde aus meinem Leben was fehlen, wenn ich paar Tage nicht dazu komme, habe ich Entzugserscheinungen. Also : ich hänge an der Nadel :-))
Ha nem varrhatnék hiányozna valami az életemböl, ha néhány napig nem jutok hozzá elvonási tüneteim vannak :-))
2. Ich habe nie nähen gelernt, von Beruf bin ich Betribswirt
Soha nem tanultam varrni, végzettségem szerint közgazdász vagyok
3. Ich habe ein Tochter sie ist 25 Jahre alt, angehende Biologielaborantin und eine 5 jährige Enkelin, sie hat 2 Zuhause: unter die Woche wohnt sie bei mir, am Wochenende bei ihre Mama.
Van egy 25 éves lányom aki laboránsnak tanul és egy 5 éves unokám akinek 2 otthona van: hétközben nálam lakik, hétvégén az anyukájánál.
4. Ich liebe Tiere sehr, ganz besonderes die Katzen. Meine 2 Fellnase sind richtige Familienmitglider, ich konnte meine leben ohne Katzen nicht vorstellen.  Ich arbeite ehrenamtlich bei der örtliche Tierschutzverein. Werde sehr traurig und tierisch wütend wenn Tiere gequelt werden und möchte etwas dagegen tun.
Szeretem az állatokat, a macskák  állnak a legközelebb a szivemhez. Az én két cicaállatom igazi családtag, mindig volt otthon 1-2-3 macsekom, nélkülük nem tudnám elképzelni az életemet. Dolgozom a helyi állatvédöknél (is) ehrenamtlich...ennek a szonak nem jut eszembe a magyar megfelelöje...Csilla Te biztos tudod....szoval nem kapok érte semmit, magánszorgalombol csinálom. Nagyon szomoru és állati dühös leszek ha bántják az állatokat, szeretnék, probálok  valamit tenni ellene.
5. Ich trinke nie Alkohol, dafür rauche ich und trinke Kaffee literweise.
Sose iszom alkoholt, viszont dohányzok és literszám iszom a kávét.
6. Ich bin Nachtaktiv :-))) dafür hasse ich früh morgens aufstehen müssen. Mein Kosename ist Bilch :-)
Éjjeli bagoly vagyok :-))) viszont utálom amikor reggel korán fel kell kelnem. A becenevem Bilch (az egy mormotaféle állat)
7. Ich liebe Bücher, lese sehr viel.
Szeretem a könyveket, nagyon sokat olvasok.                                                                          

    2 megjegyzés:

    bruercsi írta...

    Jókat írtál magadról, azért tetszett, mert tényleg tudtam meg rólad új dolgokat! Köszönöm!! :)

    batorba írta...

    ehrenamtlich - önkéntes munka

    Pont most tanitottam a gyerekeimnek az állatvédelemről és rengeteg új dolgot sikerült velük megbeszélnem. Én is utálom, ha valaki bánt állatot, én még a hörcsögeimet és degujaimat is megsiratom. És rendszeresen felkeresem az állatorvost...de sajna önkéntes munkát nem vállalhatok...pedig jó sok cicát befogadhatnék átmenetileg...de ezt már a kedves párom téllllleg nem engedi!:-((

    Amúgy meg jót vigyorogtam ezen a "vallomásodon: Ti. én sem iszom alkoholt egy jó ideje már, viszont KV-t igen ( Igen sokat ) és (sajna) dohányzom is. Bár nem sokat mostanában...:-))) Ja és nekem is van cicám.:-)))Bár már egy éve, hogy csak 1!:-(((