Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2009. november 12., csütörtök

Gyöz a pofátlanság????????

Történt velem valami amit muszály megosztanom veletek. A minap emailt kaptam egy ismeretlen hölgytöl. A bevezetöben ecsetelte hogy milyen fantasztikusan ügyes vagyok és ö még ilyen szépet nem látott (kár hogy a cimzettlista látható volt legalább 10 foltvarró kapott még a mailböl :-))) Utána kifejtette hogy neki nagyon sok rövidáruja van amivel nem tud mit kezdeni és bolti ár alatt eladná vagy elcserélné valamire amit csinálok. Elég ocska cuccok voltak ( küldött fotokat is!) de volt köztük egy barna csipkeszalag ami megtetszett... visszairtam neki hogy a csipke az tetszik, mit kér érte... gondoltam varrok neki egy klassz táskát az általa választott szinben és akkor nagyvonalu voltam. Promt jött a válasz : Ö ugy gondolta hogy varrhatnék cserébe egy takarót a kisfiának, olyat ami a blogomon van....de ha ráérek akár kettöt is mert két fia van és akkor veszekednének........
Hát erre nem jut semmi az eszembe........

12 megjegyzés:

latinka írta...

Rita,az ilyen ember nem ér annyit,hogy bosszankodj miatta és elrontsd a napodat! Szemétbe a levéllel,és minél hamarabb felejtsd el!
Éppen az előbb néztem Csilla képtárában,hogy mit kapott tőled,hát,elállt a lélegzetem! Inkább erre gondolj,ne a csajra! :)))

Nyafkamacska írta...

Ne foglalkozz vele. Nem érdemli meg.
Vagy valóban pofátlan, vagy fogalma sincs mennyi munka van egy ilyen takaróban. Egyik esetben se érdemli meg hogy bosszankodj miatta.

batorba írta...

Tudod erre szoktam mondani, hogy nyújtsd a kisujjad, biztos a karod kell.:-((( Nekem ilyen a csere könyveimnél van, hogy jóindulatúan elküldök 1-2 könyvet valakinek, ha kéri - mindazok ellenére hogy látom, nincs neki, amit adjon nekem. És pofátlanul bejelentkezik, hogy még 20! könyvet kér tőlem!:-((( Volt egy csajszi, akinek vagy 40-50 könyvet átküldtem...és ő kb.2 könyvet küldött nekem...Szerintem sem éri meg vele még gondolatban sem foglalkozni. Ami amúgy bosszantó, hogy az ilyen pofátlan alakoké a világ. Ők tuti, hogy jól élnek...:-((( Szerintem.

Cila Zzy írta...

Velem is történt hasonló, bár nálam árat mondott... Igaz, én nem foltvarró vagyok... hanem (hogy a vállalkozóimat idézzem:) divat- és formatervező:-) Magyarul ruhákat varrok.
Figyu!
Ne vedd föl! Amíg nem csináltam, én is azt hittem, hogy ez olyan egyszerű, mint az 1X1. Aztán kipróbáltam és rájöttem, hogy egyáltalán nem az. Nem éri meg az idegeskedést!

Rita írta...

ide másoltam amit irt:

Kedves Rita!

Nagyon köszönöm, hogy válaszolt.
Gyönyörű dolgokat készít, nagyon örülnék, és nagy megtiszteltetés lenne, hogyha a kisfiamnak cserébe a csipkéért készítene egy gyerektakarót. Ha van ideje, akár kettő takarót is készíthet, ugyanis két kisfiam van. Szinte mindenből kettőt veszünk, mert ha csak egy van vitatkoznak rajta.
Természetesen, a
csipke mennyiséget egyeztetünk.

Várom válaszát!

Üdvözlettel: Ildikó


nem válaszoltam mert nem találtam szavakat. Ugyhogy ma ez a mail jött:
Kedves Rita!

Küldtem 9-én levelet, várom a válaszát!

Remélem, nincs semmi gond.

Üdvözlettel: Hadháziné Ildikó

F.Gina írta...

Írd meg neki, hogy mennyiért varrsz egy takarót, (illetve kettőt) és hogy milyen értékben szeretnél csipkét. Ha rájön hogy kb 10-szer (20-szor) annyiba kerül a takaró, mint a csipke, akkor két eset van, vagy rendel, és lesz egy vevőd, vagy eltűnik, és nem lesz csipkéd :))

Bea írta...

Szia! Megdöbbenve olvastam az írásokat. Én is kaptam a hölgytől ilyen e-mailt, de nem válaszoltam. Szerintem is írd meg, hogy két takaró hány száz méter csipkét tenne ki, de neked nincs szükséged ennyire. :P

Abile írta...

Szia! Én vásároltam a Hölgytől néhány méter csipkét és kifizettem az árát. Esetleg írd meg neki, hogy mennyibe kerül a takaró és hogy ő is hozzájuthat annyiért. :o)
Örülök, hogy Rád találtam és köszi, hogy nálam jártál! :o))

krisz írta...

Egész véletlenül bukkantam rá erre a bejegyzésre.Én is kaptam a hölgytől egy teljesen hasonló levelet amiben az áruit kinálta.Persze semmi nem teszett.A legjobb az volt hogy hozzá tette hogy nincs ideje varrni,mert kis gyereke van.Nos nekem is van egy 10 hónapos lányom.Gondoltam hogy ezt megosztom vele is,ha már a blogból nem nyilvánvaló,de aztán inkább hagytam az egészet.Most olvasva a te tapasztalatod áldom is magam érte.

Névtelen írta...

Most találtam a blogodra!Én rosszabbul jártam ezzel a hölggyel!Vásároltam tőle, és ki is fizettem, sőt még ráadásul ajándékot is küldtem. Velem meg is varratta a takarót,el volt tőle ájulva, hogy milyen szép, és jó, aztán meg úgy gondolta, hogy ajándékba készítettem. Utánna meg egyezkedett velem, hogy az anyag árát talán ki tudja fizetni.Felejthető történet, de azért tüske maradt bennem. Bocs, hogy ezzel zavartalak, de kikívánkozott belőlem! Azóta is ajánlkozott még e-mailben, de szóra sem érdemes. :o(

Aranyalma írta...

Úgy látszik, Ildikó, meg a portékája már másnak is bemutatkozott. Az a szokása, hogy ír egy kommentet, hogy mennyire jól néz ki, amit varrtál, egyben felajánlja a lehetőséget, hogy a vásárlója lehetsz. Egy esélyt adni akartam neki. Küldte is a képeket (tényleg pocsék áruja van), a szerinte barna, szerintem meg zöldbe hajló csipkét megrendeltem tőle, mindjárt 10 métert, mert annyi a minimum. A vétel elég bonyodalmas volt, de leginkább az nem tetszett, hogy nem kínálta, hanem erőltette a rendelést (ide most bemásolhatnám a 13-szoros!!! levélváltást...) A vásárlás után küldött még emlékeztetőt, hogy örülne, ha rendelnék még... Azóta is láttam már, hogyan üzletel tisztességtelen cserét igényelve, amiken rendre elképedek. Ez a mostani volt az überelhetetlen.

Rita írta...

Igen, ezt ismerem, nekem is küldözgetett mailokat amikor nem válaszoltam: de a csucs: a negyedik "emlékeztetö" mail után irtam neki. Ritkan nevezek valakit pofátlannak és tenyérbemászonak, még ritkábban fejtem ki az érintetteknek hogy a hülyék a tuloldalon laknak. Ebben a mailban azonban ezek a kifelyezések mind szerepeltek. Gondoltam, most aztán nyugtom lesz töle..... erre visszairt hogy mit ugrálok, én kérdeztem mit akar érte!!!!! na erre tényleg nem tudok mit mondani pedig nálam az ritkaság :-)))