Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2011. augusztus 25., csütörtök

A kaméleontekintetű burkoló esete

Előrebocsátanám, hogy nem szokásom, sőt kifejezetten bunkóság kategóriájába tartozónak érzem ha valaki más testi hibájából csinál viccet. Most sem teszem, de a jelzőt ezúttal elnézem magamnak ti. a fent említett jóember nem csak testi hanem morális fogyatékossággal is rendelkezik. De kezdeném az elején. Ugye van nekünk ez az aranykezű drága Tamásunk, aki mindenhez ért és gyönyörűen rakja a padlólapot. Azt gondoltuk, hogy a felső fürdőhöz keressünk még egy burkolót, aki Tomi árgus szemeivel kísérve besegít a csempézésbe mert ugye hétfőn költözés, fürdő meg........ Ma reggel megjelent a mester, akivel eddig csak telefonon kommunikáltunk. Kezet fogunk, bemutatkozunk, a drága ember egyik szemével a hasamat fixálja, a másikkal a mögöttem balra valamit....... akkor még elszégyelltem magam amikor azt gondoltam: na, ennek vagy kaméleon volt a nagypapája vagy a szeme se áll jól....... Mindegy a lényeg a fürdő, gyerünk...... mutatjuk neki mit kellene csinálni, itt a csempe, ragasztó meg ami kö.....körbenéz a mester (legalábbis azt hiszem) aztán megakad az egyik kaméleon szeme a cirkón miközben a másikkal az átellenben álló kádat vizslatja: ezt le kéne ám szedni....meg a kád is....meg a konnektort is (csak nem képzelem hogy ő fogja azt az egy db konnektort leszerelni a falról????) Mondom neki, nincsen semmi gond, itt a mi Tamásunk, csinálja a kádat, leszedi a cirkót és amíg hoz anyagot addig Jóskám lekapja az az egy nyomorult konnektort....
Erre közli a mester (nem velem, Tamással): van itt neked elég dolgod, akkor én most hazamegyek, majd jövök holnap...... A konnektor már amúgy is megfeküdte a gyomrom, úgyhogy mondtam neki, ha nem kezdi el ma a burkolást holnap már ne is jöjjön mert akkor már megcsinálja Tomi. Erre morgott valamit, Tomi, a mester utasítását követve kiszerelte a kád lefolyóját majd el anyagért. Én közben lementem a T-home-os hölggyel beszélni, aki szintén akkor futott be, aláírtam a szerződést, mire elment öt percen belül jött vissza Tomi a párommal meg az anyaggal a mesternek. Ekkor derült ki, hogy a festők, nem tudván, hogy a kád lefolyója nem üzemel kimosták az ecseteket minek következtében a spejzban zuhanyoztak Tomi szerszámai. Megyek fel, hogy elővegyem a kaméleon tekintetű mesterembert mi a túróért nem szól a festőknek, hogy ne eresszék a vizet...... de mester vagy láthatatlanná vált, vagy meglógott. Nézem, a kocsija is eltűnt......elment a drága ember egy szó nélkül, azt se mondta fogd meg a bokám......... meglógott a kaméleontekintetű, csak találgatni lehet mi okból: nem tetszett neki a munka. Nem tetszett neki a pofám. Mind a kettő nem tetszett. Talán az se tetszett, hogy a többi burkolást nem neki adtuk. Ezzel nincs is semmi gond, nem kötelező...... de mi a manóért nem szól, hogy elmentem???????
A pofám leszakad........
Tomi, aki így maga csinált mindent (értsd vízszerelés & burkolás) ma du. 16:30-kor itt tartott:
És leszedte a konnektort  is :-). Lehet, hogy jobban jártunk, hogy lelépett a mester? :-)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Rita, szerintem jobban jártatok. Képzeld csak el, hogy amit ő látott meg amit Te az két külön világ. Lehet, hogy a kád tetejét is leburkolta volna, mert azt ugye ő az oldalának látta. Lehet, hogy nem is 3D-ben lát, hanem 5D-ben.
Cinella

Krisztina írta...

Kedves Rita!

Szerintem is jobban jártál... Elég volt ennyit bosszankodni. KÉpzeld el, ha valamit "félrenéz"... és a már kész, megkötött ragasztót kell felverni a csempével/járólappal együtt. Úgy gondolom, hogy így kisebb kár ért titeket.