Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2010. augusztus 4., szerda

Virágok és hülyénalvók

virágzik az Agapantus:

meg ez a gyönyörüség is, talán valaki tudja a nevét is és elárulja nekem :-))

a szülinapi Fuxiám is nagyon szép
meg ez az érdekes szinü futó muskátli is
a kaktuszok folyamatosan ontják a virágokat. Nagyon érdekes, ennek a kaktusznak a virágja az esti szürkületben kezd el illatozni, és ha taljesen besötétedett becsukodik ö is, mintha aludna.
Ezek meg a mi kis hülyénalvóink:
Luna szabályosan örökbe fogadta Lilikét. Együtt alszanak, tisztogatja, vigyáz rá, nevelgeti és játszik vele :-)) Tegnap érdekes dolog történt. Az én szelid, halk szavu, kedves Luna cicámra rájött az 5 perc....... nem hagyott varrni, állandoan körülöttem lödörgött és szivtépöen nyávogott. El nem tudtam képzelni mi lehet vele, igy még sose viselkedett. Ahogy felálltam a varrógéptöl, Luna megindult az elöszoba felé és nézett rám vissza, szinte mondta hogy menjek vele...... ez elöszobában meg mint az örült elkezdte kaparni a szekrény ajtaját. Kinyitottam neki, had legyen boldog...és Lilike sétált ki belöle! Besurranhatott amikor anyagot kerestem, én meg becsuktam a szekrényajtót....... Luna meg segitséget akart hozni, de nekem legalább 20 perc kellett hogy megértsem mit akar :-(  Fantasztikus egy páros lesz belölük. Luna és Garfield is nagyon szeretik egymást, de szeintem Luna meg a kicsi között még ennél is szorosabb kapcslat van kialakulóban.

7 megjegyzés:

Cinella írta...

Nagyon szépek a virágaid! Mindig irigylem azokat, akiknél így virágoznak. Nálam csak leveleket hoznak, de azt rengeteget.
A cicák meg egyszerűen.... hát nem is tudok megfelelő jelzőt. :-)Félelmetes az állatok ragaszkodása, és intelingenciája!
Képzeld Rita nálunk is cica projekt indult. Agyermekeim szétszedik a lelkem egy macskoszért. Muszáj beadnom a derekam. Remélem a kutyinkkal ki fog jönni.

Névtelen írta...

Kukucs! A gaz neve régebben scadoxus multiflorus katerini volt, vagyis a "Katalin" fantázianevű vérvirág, újabb besorolása szerint csak haemanthus. Mindegy, Vérvirág. Ennek a kistesójára mondtam Neked, hogy őrizd, mint az oltáriszentséget, mert az egy haemanthus "albiflorus", vagyis fehér vérvirág, ami még ritkább. Van még egy fajtája, a sima scadoxus multiflorus, katerini nélkül, annak nagyobb a virága, de az először virágzik, és utána hoz leveleket. A katerini meg egyszerre saláta és virág. Na. Észosztást befejeztem, maradok tisztelettel.

Ledorka írta...

A macskás kollázs mindent visz. :))))

Anita írta...

Fantasztikus ez az állatvilág. Nem is gondolná az ember, hogy milyen értelmesek....

Rita írta...

Köszi Nullika, ennyire pontosan nem is akartam tudni! :-))) Most már emléxem, Anyu is valami Hamantust emlegetett vele kapcsolatban.......

Rita írta...

Szilvi: sajnos ha virágzásra akarod öket birni, sötét és hideg (de fagymentes) helyen kell öket teleltetni. Nálunk a pincében laknak ösztöl tavaszig........

Trudi írta...

Milyen jó, hogy így megférnek egymással a cicák. Nálunk a fiú nagyon féltékeny minden másik macsekra. Ő az anyamacskánk kölyke, itt nőtt fel, most egy éves, a lányom nagyon elkényeztette. Mostanában "kevergett" itt egy szegény kis éhenkórász lány cica, rossz volt nézni, olyan sovány volt, kb. a mienkkel egyidős. Elkezdtem etetni, adtam neki féregirtót, most már minden nap jön, dorombol, dörgölődzik, engedi magát simogatni, nem olyan soványka. Ha még jobban megkedvel, elviszem állatorvoshoz. Persze nem is tudom, minek még egy cica. Kosztosnak hívom egyelőre.