Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2010. augusztus 21., szombat

Megharapott........

egy megvadult tigris...... :-))) Bár inkább zseboroszlán.
és itt a bünös:

Az a röhej, hogy még egyetlen egy, elvadult kobor macskának se sikerült ennyire megharapnia, pedig összefogdostam már néhányat, erre ez a kis szelid, emberhez szokott kis mano.......
Az történt, hogy Bogyesz és Lilike itt ezen a fütötest borito rácson hancurozott, és Bogyika bal hátso futomüve valahogy beszorult. Èppen ebédeltünk, mindent elhajitva rohantam a szivtépö orditás irányába..... elsö látásra nem is tudtam mi a baja, annyit láttam, hogy ül a Bogyi a rácson és visit mint a fába szorult féreg. Aztán vettem észre, hogy az egyik hátso lába be van szorulva....persze segiteni akartam rajta, de ehhez a lábikot kicsit lefele kellett tolni, hogy hely legyen kicsit elforditani, de ez a kis majom teljes eröböl kifele akarta huzni...és nem akarta hogy segitsek,  ezt néhány eröteljes harapással és karmolással nyomatékosabbá is tette.  Nem csináltam nagy ügyet belöle, fájt, de hát nem az elsö eset....... estére viszont bedagadt és mozgatni se tudtam.....ugyhogy irány a korház...tüzijáték helyett az ügyeleten töltöttük az estét. Az orvos szerint a csonthártyát is megsértette a harapás (kérdem én, hogy képes egy öklömnyi állat ekkorát harapni??????)
Bogyikának amugy kutya baja, szerintem az ijedség, hogy nem szabadul, nagyobb volt a fájdalomnál. Figyeltem tegnap egész délután, remekül használja a kis lábát, és nyomásra se érzékeny...... csak az én ujjam, de az most nagyon!!!!!
Munkában van most egy gyerek falvédö tárolo zsebekkel, ezt akarom majd a szakkörben is prezentálni....de most lelassultam egy kicsit. Azért remélem jövö héten fel tudom tenni, és a szakkörös lányoknak is el tudom küldeni a szabásmintát és a leirást. Egy kis izelitö kedvcsinálonak:

15 megjegyzés:

Nyafkamacska írta...

Ez ismerős. Egyszer egy macska a mobiltöltő zsinórjába gabalyodott bele a nyakával. Dőlt belőlem a vér mire kibogoztam. És megtanultam, hogy a mobiltöltőt (sem)hagyjuk elől.
Jobbulást az ujjadnak.

Azok az applikációk csodásak.

Rita írta...

Köszi :-)) Tulélem, azt hiszem! Csak sose gondolná az ember, hogy egy kis sérülés mennyi mindenben hátráltat....már a reggeli megszokott gatyagombolásban is......

batorba írta...

Ilyen nálunk akkor volt- Petit harapta meg Lola cica - mikor a gumis nyakörv ( olyat azóta sem használok) beleakadt a szájába, mert le akarta venni! Totál bedurvult tőle Lola cica. Peti végül ollóval vette le, és a Lola fülébe is belevágott egy picit. Engem még csak játékból kapott meg macska...de elég az is. Sajnálom!
Amúgy ma megint találtam egy cicát!! Még nem hoztam haza, szerintem majd holnap...hacsak a néni nem fogadja be, akinek beadtam. (Ez a macs is ATTÓL a bizonyos hülye caládtól származik...ha minden igaz.:-((( A K....A...t!!!

Rita írta...

Akkor vissza ne vidd!!!!!

norono írta...

Én bármikor inkább fogok le egy kutyát, mint hogy egy macskát kelljen megfékeznem! :-)))

Orbis írta...

JObbulást az ujjadnak :)
És nagyon szépek ezek a varrományok!!!! Én is épp cicát készülök varrni, lánykámnak az lesz a jele az oviban és rendelt egyet a takarójára :)

Rita írta...

Köszi!!!Jövö héten a szakkörben megkapjátok a macska sablonokat is :-) még be kell scannelnem

Szegusz írta...

Huhhhh! Jobbulást! Ilyenkor érzi igazán az ember, hogy mennyire kell a keze... Ami máskor természetes, most lehetetlen feladatnak tűnik.

A tárolós projektet nagyon várom! :) A tied csodás! :))

batorba írta...

Nagy macskás felháborodásomban elfelejtettem megdícsérni a munkádat!!!!:-((( Sorry! Engem is érdekelne!! Anyagon is van már.Ja, és nagyon örülök, hogy mindig látom az anyagot felhasználva!!!!Akkor csak tetszik neked is.:-)))

bruercsi írta...

Ójaj! Az nagyon tud fájni, engem régen a hörcsögünk harapott meg így. Összetévesztette a jobb mutatóujjam 2 percét a felkínált paprikával. Na, azt sosem felejtem el! Látod egy höri sokkal kisebb a bogyinál, mégis milyen ügyesen megharapott! :))
De cukiságot varrsz, igazi kis csajos színek!!

Silerika írta...

Jobbulást a kezecskédnek! Nagyon szükség van rá, és egy ilyen baleset mennyire hátráltat a varrásban, de minden másban is! :o)

Cinella írta...

Jaj! Remélem hamar meggyógyulsz. Tetanuszt nem kaptál?
Hú, ez a falvédő dolog nagyon jó! Van ugyanis egy kicsibabó a családba! :-)

Tiffanylda írta...

Jobbulást a mancsocskádnak!:) Ja, kérem, aki ilyen nagy állattartó, ott előfordulhatnak mindig balesetek! Valószínű, ez a macsesz még nem bízik benned annyira, mint a régiek! Nekünk is volt egy, ő ha bajba keveredett, hagyta, hogy segítsünk. Valahogy érezte, elhitte, hogy jót akarunk, nem tudom! Lehet, hogy ő volt a hülye macska?:))) Sajnálom, hogy eltűnt egy éve!:(
Aranyos a falvédő, már gyúrok rá!:)

Trudi írta...

Remélem, hamar meggyógyul az ujjad! Ilyenek ezek a kis macsekok! Nálunk volt 2 nap szomorúság, mert azt hittem elveszett az új kis jövevény. Voltam vele kontrollon a doktornál, mert egy kis hurutos valamit állapított meg, ugyanis lázas lett. Aznap mindenképpen elvittem volna. Kapott szurit, féregirtót, bolhák ellen valami büdös vegyszeres fürdetőt. Két napig kicsit bágyadtan elvolt, aztán kiment a kertbe, szöcskéket fogott... aztán eltűnt. Nem mertem bent tartani, mivel a lányom kandúrja elég féltékeny minden más macsekra. Teljesen magam alatt voltam, főleg mert még 3 db tablettát 3 nap alatt be kellett neki adni. Már nyomtattam is egy cetlit, hogy kiteszem a buszmegállóba, mikor ma délután megjelent ám a mamájával, aki egyébként a 2 nap alatt haláli nyugival ott üldögélt a teraszon. A kicsi eléggé soványka lett, de úgy tűnik jól van. Nagyon szép kis cica, majd teszek fel a blogra képeket, a doki is úgy hívta, na gyere te szép szemű. Lényeg, hogy most 4 macsekunk van, két anya egy kandúr és a pici. Ezt a nyakörv dolgot még megnézem a boltban, mert a bolhaírtás eléggé macerás egyébként.

Rita írta...

Trudy: bolha ellen, ha a cicmo elérte az egy kg testsulyt, vegyél frontline combo-t. Human patikában is megkapod, de láttam már Tescoban meg a fressnapfban is. Egy csomo élösködö ellen véd: a bolhákon kivül távoltartja a kullancsokat, fülatkákat stb is. Nem kell az egész macskát bekenni vele, csak a nyakára kell csepegtetni (gyártménytol függöen)6-12 hétig hat. aztán meg kell ismételni a kezelést, de hát ezt otthon is meg tudod csinálni. A bolhanyakörv se rossz, lehet kapni vegyszer nélkülit is, ami gyogynövényböl készült kivonattal van átitatva. Ezekbe is be van épitve egy darabka gumi, tehát nem fojtja meg magát az állat ha fennakad valahol, de nincs önkioldo mechanizmus a zárján. Tegnap voltam nyakörvet venni mert Garfield megint elhagyta az övét, Lilike pedig kinötte a babanyakörvét, nagyobat kellett vennem. 500-800 Ft között már lehet elfogadhatót kapni. Drágábbat nem szeretnék venni, Garfield az ötödiket hagyta el a napokban.