Meine Enkelin / Unokám

Lilypie Kids Birthday tickers

2011. március 31., csütörtök

Nem bírtam ki.......

........ki kellett próbálnom, hogy meg tudom-e csinálni :-) Ilyen lett:
Van benne egy csomó hiba, de majd a következő........ Boldogan belinkelném ide a blogot, ahol egy ilyet láttam, de nem találom :-( Ha esetleg erre jár a gazdája visítson, belinkelem, hogy nála láttam az eredetijét!

Vettem egy könyvet:
Teljesen oda vagyok érte, valami szenzációs !!!!!! Imádom! Mutatok belőle képeket (csak nem tekerik ki érte a nyakam, hiszen népszerűsítem a könyvet)





Napok óta forgatom, olvasgatom és csodálom a képeket, mindig felfedezek benne valami új részletet.

Cicababák a mamájukkal együtt köszönik jól vannak. Napi  12-15 grammot híznak, (születésük óta naponta mérem őket a konyhai digimérlegen) az egyik pedig már nyitogatja a szemeit is. Iszonyú édesek :-)))
Bea lányom itthon járt a hét végén, teljesen beléjük szeretett :-)

2011. március 25., péntek

Cicaáldás :-))))

Tegnap este érkeztek


A Mama és a babák jól vannak. Nem sikerült olyan fotót csinálnom ahol mind a négy kicsi látszik, de én megszámoltam őket :-) Tegnap délután tünt fel, hogy a Mamika nagyon keresi a helyét, kotor, fészket rak..... úgyhogy előkaptam az előkészített porszívós dobozt (már egy hete kibéleltem a porszívó zacsijával, erre került egy rossz takarónak a negyede és egy régi, csupa lyuk, kidobásra ítélt fürdőlepedő fele) Bevittem a hálóba ahonnan ki tudom zárni a többi macsekot. Megmutattam a cicmegnek a ládát, rögtön bele is mászott (ugrás már napok óta ki volt zárva, akkora hasa volt mint egy hordó) és elhelyezkedett benne. Fél óra múlva megvolt az első cicababa, két órával később mind a négy. Anyukájuk nagyon vigyáz rájuk, elég egy nyikkanás és máris figyel mi a baj, nyalogatja a piciket és az orrával gyengéden bökdösve irányítja őket a tejforráshoz. Többnyire csak elégedett cuppogás hallatszik a láda felől. Nekem megengedte hogy hozzányúljak a picikhez amikor kicseréltem alatta az elázott takarót és törölközőt egy tisztára, a Sarj is megnézhette őket, de mást nem enged a közelükbe, fúj és köpköd ha valaki megközelíti a dobozát. Amíg ilyen picik maradnak a hálóban, ott nyugtuk van és a többi macsek most nem mehet be. Sophiával megbeszéltem, hogy ő is csak engedéllyel mehet egyelőre cicát lesni, nincs ki-be rohangálás, nyúlkálás stb. Megértette hogy most békén kell őket hagyni, amikor felébredt jött és kérte hogy bemehessen velem. Megnézte őket, megcsodálta hogy milyen aprók és törékenyek, de meg se próbált hozzájuk nyúlni. Okos kislány, büszke vagyok rá! Gondolom ma az oviban mindenkinek min. 5x végig kell hallgatnia hogy kiscicák születtek nálunk :-)))

Azért alkottam is ha nem is sokat, ill. egyelőre nem látványos amit csináltam. Megfestettem az anyagokat a Hundertwasser képemhez:
Szegusz Timi ha erre jársz: nézd csak meg alaposabban az anyagokat! Ott vannak köztük azok is amiket Te hoztál nekem tavaly nyáron. Egy részük most fel lesz használva :-)))

Már a tavasz jegyében készítem ezeket:


Névtábla lesz belőle a csengő mellé .....persze már az új otthonunkban :-))))Segítségre lenne szükségem, megakadtam a betűtípusnál.....szerintetek milyen betű illik hozzá??  Majd mutatom készen is!

2011. március 22., kedd

Nem most varrtam........


....hanem ajándék volt karácsonyra. Határidőnapló borítóval, pasis színekben, monogrammal....... sikere volt/van mert használja a gazdája. A megajándékozott kérésére változtattam a zseben: lebontottam és varrtam rá még egy 3 cm-s sötétkék csíkot mert a toll állandóan kiesett a tartójából. Most tökéletes, legalábbis a gazdája azt mondta :-)))
Az óvónénik is hasonlót kaptak karácsonyra ( a rohanásban elfelejtettem fotózni) csak piros fehérben, keresztnévvel és egy Ohio-Star blokkal az elején











Ez viszont tegnap készült, Sophia le is nyúlta azonnal:
 Jóska azt mondta amikor megkérdeztem szerinte mi ez, hogy egy maci, zacskóval az arcán :-( brrrrrrrr
A Sarj viszont rögtön, gondolkodás nélkül rávágta, hogy: das ist ein Lämmchen, kann ich bitte haben!? (ez egy bárányka, lehet az enyém!?) Hát lehet ennek ellenállni? :-))

Ezzel a képpel fekszem és kelek napok óta:
Hundertwasser, a bécsi születésű neves grafikus és építész tervezte akinek a hitvallása a következő volt: Millió és millió különböző vonal van, és abból csak egy halálos: a vonalzóval húzott. A ház egyébként Bécsben található, láttam egyszer élőben is....fantasztikus, ugyanúgy mint a Waldspirale nevű csiga vonalú háza Darmstadtban.
Ez a kép véletlenül került elém pár napja és felpiszkálta a múzsámat :-))) A fejemben egy textilkép készülget, saját festésű anyagokból, beleszőve-varrva Hundertwasser művészete iránti tiszteletemet és csodálatomat.

2011. március 19., szombat

Életjel

Sokan kérdeztétek mailban vagy telefonon, mi van velem, csak nincs valami baj. Aranyosak vagytok nagyon, jólesett az érdeklődés. Semmi baj nincs, sőőőőőőőőőőőőt :-)
Hallgatásom oka időhiány, meg hogy nem is nagyon lenne mit mutogatnom, legalábbis varromány kevés született az utóbbi néhány hónapban. Hogy mi foglalt le annyira? Először is tavaly októberben a Campona-beli rájasimogatóban új fejezet kezdődőtt az életemben :-) Azóta fenekestül felfordult minden, ami nem baj, mert semmit se sajnálok a régi életemből, de Ti hiányoztatok. Ezért igyekszem legalább időnként jelentkezni. Nem óhajtok semmit elkiabálni, ezért erről most ne essék több szó. A másik ok ez:
Hátra vannak a beltéri ajtók, a burkolás, a külső színezés, a térkő és a kertrendezés. Azt remélem május végén költözhetünk.Szándékom szerint, ha sikerült berendezkedni az új otthonunkban, a régi intenzitással fogok tudni varrni és blogozni.

Macskafronton is szaporodtunk: a leghidegebb télben megjelent az ajtó előtt egy cirmos cica duplájára dagadt bal első manccsal. Hogy honnan tudta hova kell jönni ha segítségre van szüksége??????? Mire meggyógyult a lába az is kiderült hogy cicababákat vár....... bármelyik nap megérkezhetnek a picik.

Néha van azért időm kisebb munkákra, most pl. az ovinak varrtam egy függönyt a lépcső alatti rumlisarok eltakarásához, de  készült a télen függöny a mosdóba a kis wc-k elé, az ablakra meg az öltözőbe kacsamintával, mert ugye ők a Kacsa -csoport.

Ennél jobb képet nem tudtam csinálni :-(